JURNALUL On-Line Romania                                                        STIRI INVATAMANT - pagina 16
.
        S T I R I i n v a t a m a n t
  Primăria oferă tichete cadou angajaţilor din învăţământul preuniversitar
   
 
Angajaţii unităţilor de învăţământ preuniversitar din Cluj-Napoca vor primi în luna decembrie tichete cadou în valoare de 150 de lei din fonduri provenind de la bugetul municipalităţii.
    Institutul german a realizat doua clasamente, unul al angajatorilor preferati de studentii de la facultatile de afaceri si unul de studentii de la facultatile de inginerie. Pe primul loc in topul preferintelor studentilor de la facultatile economice se afla ING, BMW si Banca Centrala Europeana (BCE), in timp ce studentii cu profil tehnic si-ar dori sa lucreze la Microsoft, Google sau IBM, dupa cum informeaza site-ul Profesiionline.ro.
    Angajaţii unităţilor şcolare din subordinea Consiliului local Cluj-Napoca vor beneficia în luna decembrie de tichete – cadou în valoare de 150 de lei/persoană. În bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2009 a fost prevăzută suma de 1.500.000 de lei pentru acordarea de tichete pentru două evenimente – Sărbătorile de Paşte şi de Crăciun.
  Profesorii si Ministerul nu se inteleg asupra banilor de Bac!
    
Profesorii si reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii nu s-au inteles nici astazi asupra banilor pe care ii vor primi profesorii care vor participa la examenele de Bacalaureat ce vor incepe luni. Si asta dupa ce ieri acestia au purtat primele dicutii cu oficialii Ministerului si au cerut ca la discutiile de astazi sa participe si ministrul Ecaterina Andronescu. „Nici in discutiile purtate cu doamna ministru Ecaterina Andronescu nu s-au gasit solutii„.
  FSLI, cu 3 zile inainte de Bacalaureat: Profesorii nu sunt de acord sa fie platiti cu 50% mai putin decat in 2008 pentru participarea la examen
    
Participarea profesorilor la examenul de bacalaureat este incerta cu 3 zile inaintea primei probe a examenului. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a anuntat ca respinge categoric oferta Ministerului Educatiei privind plata cadrelor didactice care vor participa la examen. Sindicatele sunt nemultumite ca sumele alocate pentru plata profesorilor ar putea fi cu peste 50% mai mici decat cele din 2008
.

DUPA NOI NU ASTEPTI
ACTUALITATE ACTUALITATE ACTUALITATE ACTUALITATE
DECLARATII:  
        INFO utile
  Amenzi intre 500 si 1000 de lei pentru CHIUL scolar
   
 Daca pana acum se plateau sume importante la examenele cruciale din viata unui elev sau, mai ales, a unui student, cumpararea acestora fiind o practica generala indiferent de facultatea urmata, acum apar noi costuri.
    Parintii, tutorii sau sustinatorii legali vor fi amendati cu sume intre 500 si 1.000 de lei daca nu isi trimit copiii la scoala, acestia avand dreptul de a alege forma de invatamant si felul educatiei minorilor.
    Potrivit proiectului legii educatiei nationale, parintii, tutorii sau sustinatorii legali sunt obligati sa ia masuri pentru asigurarea frecventei scolare a elevului in invatamantul obligatoriu.
    "Nerespectarea acestei prevederi din culpa parintelui, a tutorelui legal instituit sau a sustinatorului legal constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 500 de lei si 1.000 de lei . Constatarea contraventiei si aplicarea amenzii se fac de catre persoane anume desemnate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si Ministerul Administratiei si Internelor, printr-o metodologie comuna", se arata in proiectul de act normativ, citat de Mediafax. Guvernul a aratat ca isi asuma raspunderea pentru acest act.
    Parintele sau tutorele are dreptul de a alege forma de invatamant si felul educatiei copilului minor, respectiv daca urmeaza invatamantul obligatoriu in limba romana sau in limba unei minoritati nationale. Tot acesta hotaraste si cu privire la invatarea de catre copil a religiei.
    In termen de zece luni de la data intrarii in vigoare a legii educatiei, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii va elabora normele metodologice, regulamentele si instructiunile ce decurg din aplicarea actului normativ, care vor fi publicate in Monitorul Oficial
.
        DE GURITELE LOR GRĂITE
  Bate vânt de schimbare la UBB? Se scutură Marga de lipitorile de la FSPAC?
   
  La UBB s-au făcut în ultima vreme prea multe măgării, pe care chiar şi rectorul Andrei Marga trebuie să şi le asume. Renegatul Cătălin Baba împreună cu trupa lui a ajuns decan în virtutea prieteniei rectorului cu tatăl său. Baba a ajuns preparator la FSPAC în 1996, cu toate el era absolvent de Zootehnie şi student în anul 3. Ajuns în absurda situaţie să îşi dea singur note la cursurile unde el era şi preparator şi student şi ne mai mirăm că şi-a adunat în jurul lui o adunătură de neamuri cu competenţe discutabile! Şi rezultatul acestei politici a nepotismelor la UBB este dispariţia aproape totală a universităţii din clasamentele realizate de institutele de prestigiu din SUA. Universitatea din Cluj se agaţă pe un loc codaş în clasamentul World University şi cu siguranţă că la anul nu va mai fi inclusă deloc!
    Rectorul Andrei Marga are ocazia să repare în al 13-lea ceas situaţia de la cea mai prestigioasă universitate din Transilvania. Este momentul să se debaraseze de balastul inutil şi otrăvit al cadrelor didactice incompetente care distrug viitorul acestei universităţi şi a zecilor de generaţii de studenţi care nu mai fac faţă pe piaţa muncii. Cluj-Napoca este, slavă Domnului, un oraş care nu duce lipsă de oameni competenţi, responsabili şi – cel mai important!- cu viziune. Va fi responsabilitatea lui Andrei Marga să atragă adevăratele valori la UBB, în locul trepăduşilor de care se debarasează acum.
 
DUPA NOI NU ASTEPTI
PREZENTARE
  Averile sefilor invatamantului clujean
Aproape toti inspectorii aflati la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj au datorii la banca si au o avere modesta. Cea care iese in evidenta este inspectorul adjunct Peter Tunde, cu terenuri, case, masini si bijuterii.
Inspectorul scolar general Anca Hodorogea, instalata in functie in urma cu aproximativ o luna, are o avere modesta. Nu are niciun teren in proprietate, conform declaratiei de avere postate pe site-ul institutiei. In schimb, are un apartament in Turda, cumparat in 2004, cu o suprafata de 40 de metri patrati cu valoarea impozabila de 58.000 de euro. De asemenea, inspectorul nu are nici masina, si nici bijuterii sau obiecte de arta in valoare mai mare de 5.000 de euro. Are doua carduri la Banca Transilvania, pe primul soldul fiind de 7.000 de lei, iar pe al doilea, de 11.500 de lei. Hodorogea are si datorii, un credit la Banca Comerciala Romana din 2004, scadent in 2024, in valoare de 11.000 de euro. Aceasta a obtinut anul trecut venituri din salarii in valoare de 56.884 de lei.
Peter Tunde este, poate, cea mai bogata persoana din conducerea ISJ. Are un teren intravilan in Cluj-Napoca, mostenit anul acesta, cu o suprafata de 149 de metri patrati, si inca unul in Feleacu, impreuna cu sotul, de 1.800 de metri patrati, cumparat in 1998. Nu este completata valoarea de impozitare a niciunui teren. Are doua apartamente in Cluj-Napoca, primul cumparat in 1986 de 93,51 de metri patrati, iar un altul mostenit in 2009, de 115 de metri patrati. De asemenea, aceasta are impreuna cu sotul o casa de vacanta si o casa de locuit in Feleacu. Prima este cumparata in 1998 si are o suprafata de 40 de metri patrati, iar cea de-a doua are 108 metri patrati si a fost cumparata in 2006. Are trei autoturisme, doua cumparate, un Land Rover si un Peugeot, iar al treilea, o Toyota achizitionata prin leasing. Are bijuterii si tablouri dobandite din 1980 pana acum in valoare de 6.000, respectiv 5.000 de euro. Nu are conturi sau depozite bancare, in schimb are doua credite, unul la BRD, de 4.800 de euro, contractat in 2006 si scadent in 2016, iar un altul la Credit Europe Bank, in valoare de 75.000 de euro, luat anul trecut si scadent anul acesta. Anul trecut Peter Tunde a obtinut venituri din salarii in valoare de 34.000 de lei, iar sotul acesteia a castigat 18.000 de lei din salarii, si venituri din activitatile independente desfasurate la firma acestuia “conform bilantului 2008”.
Inspectorul scolar general adjunct Ioan Todea are, impreuna cu sotia, un teren intravilan in Tureni, cu o suprafata de 3.895 de metri patrati, cumparat in 2004, care are valoare de impozitare de 15 lei. De asemenea, Todea are un teren agricol in Luna de Sus, comuna Floresti, de 2.796 metri patrati, cumparat in 2006, cu valoarea de impozitare de 45 de lei. Todea nu are nici apartament, nici casa sau casa de vacanta, nici bijuterii sau obiecte de arta in valoare mai mare de 5.000 de euro. Are un autoturism nou-nout, fabricat in 2009, o Skoda Octavia Tour, cumparata cu credit bancar. Acesta a vandut un teren anul trecut in decembrie pentru 35.000 de lei. Nu are conturi si depozite bancare, in schimb are datorii la Pyraeus Bank, un credit in valoare de 10.500 de euro contractat in 2008 si scadent 2018. Anul trecut a avut un venit din salariul de profesor la Liceul teoretic Gheorghe Sincai de 8.435 de lei, iar in calitate de director al Colegiului tehnic Edmond Nicolau a avut un venit annual de 11.400 de lei. Sotia acestuia a castigat anul trecut la Universitatea de Medicina 44.338 de lei.
Inspectorul scolar general adjunct Marinela Marc detine, impreuna cu sotul, un teren extravilan in Belis, cu o suprafata de 7.800 de metri patrati, insa nu mentioneaza valoarea de impozitare a acestuia in declaratia de avere. Aceasta a cumparat in 2002, tot impreuna cu sotul, un apartament in Cluj-Napoca, de 70 de metri patrati, dar nici in cazul acestuia nu este mentionata valoarea impozabila. Are un autoturism Opel, fabricat in 2003, in valoare de 10.000 de euro. Nu are nici economii, dar nici datorii la vreo banca. Aceasta a castigat din salariul de la Inspectorat 28.000 de lei, cu 6.000 de lei mai putin decat Peter Tunde, iar sotul acesteia a castigat de la Rosal Grup 25.000 de lei.
Singura avere a fostului inspector scolar general Hadrian Arion este apartamentul situat in Cluj-Napoca, achizitionat in 1993, cu o suprafata de 46,91 de metri patrati si valoarea impozabila de 80.000 de euro, detinut impreuna cu sotia. Mai are tablouri dobandite din 1987 pana in 2008, in valoare de 12.000 de euro, dar nu are terenuri si nici masina. Nu are economii in banci, dar nici datorii. A obtinut venituri din salariile de la Inspectorat anul trecut in valoare de 32.000 de lei, cu 2.000 de lei mai putin decat inspectorul adjunct Peter Tunde, iar sotia acestuia din salarii de la Institutia Prefectului a obtinut 22.000 de lei.

Copyright 2002-11   © RC. Smol.Ro a trademark of Banat php and Smol Group.   Toate drepturile rezervate.

PUBLICITATE