JURNALUL On-Line Romania                                                              STIRI IMOBILIARE - pagina 10
.
        S T I R I i m o b i l i a r e
  Fenomen: cladiri-pericol public, din cauza reamenajarii interioarelor
   
 
Restaurantele de lux, deschise in case vechi, cu o arhitectura deosebita, sunt un adevarat pericol public. Constatarea apartine directorului general al Inspectoratului de Stat in Constructii, Ovidiu Corduneanu.
    Potrivit acestuia, planseele cladirilor construite inainte de 1940 sustin cu mare greutate incarcatura la care sunt supuse. „Aceste case au fost construite ca locuinte pentru familii de maxim sase persoane. Ganditi-va ca acum planseele, construite in perioada 1929-1940, trebuie sa suporte greutatea meselor, scaunelor, vitrinelor frigorifice, lazilor cu bauturi, un pian etc.
    La o singura masa sunt minim patru insi, dar sunt si mese de cate 12 locuri si toate ocupate. Acum, fluxul de persoane si greutatea sunt cu mult mai mari decat au fost calculate si exista pericolul ca planseele sa se prabuseasca”, a declarat directorul general Ovidiu Corduneanu pentru Jurnalul Clujului.
  Hala moderna pentru pietarii din IRA!
    
Primaria Cluj-Napoca va amenaja o hala agroalimentara moderna in capatul strazii Dambovita, dupa modelul celorlalte existente in oras, dupa un proiect realizat de catre societatea Bogart. "Nu am licitat aceste lucrari de proiectare pentru ca nu am platit nimic. Este o transpunere a unor proiecte similare din retsul cartierelor orasului, cu ajutorul proiectantului", a mentionat primarul Sorin Apostu. Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU) a avizat astazi proiectul pentru o hala agroalimentara de 800 de metri patrati, dotata cu aer conditionat, spatii de depozitare a deseurilor, puncte de spalare a legumelor si fructelor, spatii de vanzare a produselor si, in plus, vor fi amenajate si 24 de parcari.
    Suprafata totala a terenului vizat pentru aceasta hala este de aproape 4.400 de metri patrati, dar terenul nu poate fi exploatat in totalitate din cauza unitatii teritoariale de referinta din care face parte. "O parte din teren este V1 (spatiu verde, conform Planului Urbanistic General - n. red.), dar pentru aceasta parte dorim amenajarea de parcari cu dale ecologice, inierbate. Suprafata de teren vizata este in continuarea celei pe care Armata (Ministerul Apararii Nationale - n. red.) doreste realizarea de blocuri. Daca nu putem sa ne apucam de modernizarea Pietei Grigorescu, macar sa rezolvam problema pentru zona Intre Lacuri", a precizat primarul.
    Arhitectul Adrian Iancu, membru CTATU, a corectat expresia utilizata de edilul-sef, "dale ecologice", precizand ca, de fapt, aceste dale sunt niste unitati din metal sau plastic prin care va creste iarba si e un sistem utilizat pentru spatiile verzi. "De la dumneavoastra am invatat aceste expresii, domnilor arhitecti, cand spuneati ca pe spatiul verde se pot face amenajari cu «dale ecologice»", a incheiat primarul.
  Niciun panou publicitar langa aeroport
    
Urbanistii "au curatat" zona din apropierea Aeroportului International Cluj-Napoca si a podului IRA, deorece multe dintre acestea erau ilegale, potrivit primarului Sorin Apostu. Astfel, in jur de 20 de amplasamente pentru publicitatea stradala au fost respinse de pe strada Traian Vuia si imprejurimi.
    Membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU) au fost de acord, totusi, cu stabilirea unor puncte pe o parte a strazii Traian Vuia, si anume cea aferenta sensului de mers care duce la iesirea din oras. Astfel, pana in prezent nu se modifica numarul de locatii acceptate de membri CTATU, si anume 56.

DUPA NOI NU ASTEPTI
ACTUALITATE ACTUALITATE ACTUALITATE ACTUALITATE
CUMPARARI-VANZARI-INCHIRIERI-CONSTRCTII:  
        ANALIZE imobiliare
  CRIZA: Vanzarea de apartamente, aproape paralizata
   
  Criza economica afecteaza grav si piata imobiliara clujeana. Daca majoritatea proiectelor imobiliare stagneaza, iar proiectele noi inceteaza sa mai apara, cei interesati sa isi vanda apartamentul au devenit, si ei, afectati de criza. Potrivit specialistilor in imobiliare, vanzarea unui apartament printr-o agentie imobiliara dureaza, in medie, chiar si 4-5 luni. Mai mult, cei care intentioneaza sa isi vanda apartamentele pe cont propriu trebuie sa astepte chiar mai mult pentru a incheia o tranzactie.
     Fata de perioada similara a anului trecut, in primele cinci luni ale lui 2009, proprietarii de apartamente au fost nevoiti sa recurga la reduceri de pana la 35-40%, din cauza lipsei cererii si a accesului greu al populatiei la credite.
     Astfel, preturile pe metrul patrat au coborat la nivelul de 1.000 euro pentru apartamentele situate in centrul orasului, si la 750 de euro, pentru cele din cartierele Dambul Rotund sau Iris.
     Daca in centrul orasului un apartament cu doua camere, finisat, se vinde cu 70.000 de euro, in zonele bune din cartierele Marasti sau Manastur, persoanele fizice nu pot cere mai mult de 40-50.000 de euro.
        ANUNTURI imobiliare
  Ofertele pentru construcţia stadionului au fost deschise
   
 Preşedintele Consiliului Judeţean, dl. Alin Tişe a declarat că această investiţie este un proiect definitoriu pentru Cluj.
    Preşedintele comisiei de licitaţiei, dl. Radu Bica - vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a precizat că astăzi s-a realizat o consemnare a documentelor prezentate, iar în următoarele zile comisia se va retrage sa le verifice şi să analizeze.
    Cele cinci oferte au fost deschise în ordinea înscrierii lor:
1) Oferta ACI Cluj, în asociere cu Transilvania Construcţii, Universitatea Tehnică, Dico Ţigănaş - birou de proiectare, Das Engineering Group, Bogart Cluj şi Grup 4 Instalaţii. Aceştia s-au oferit să execute stadionul în 24 de luni, contra sumei de 115.548.400 de lei, fără TVA. Garanţia de bună execuţie este de 7% din valoarea lucrării.
2) Oferta OHL Madrid, Napoca Construcţii, ASA Cons România, Hidroconstrucţia, Modern Bau, Pampetrol, TCI Contractor General şi Tiab SA. Oferta lor financiară este de 141.200.000, fără TVA. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 luni, iar garanţia de executie este de 7% din valoarea lucrărilor, fără TVA.
3) Oferta Astaldi Spa Roma, în asociere cu firmele Max Bogl din Germania şi SC Bog’ Art SRL Bucureşti. Pentru construirea stadionului, grupul de companii a ofertat 207.092.167,14 lei, cu o durată de execuţie a lucrărilor de 24 luni. Garanţia de bună execuţie este de 7% din valoarea lucrării.
Această sumă a depăşit fondurile propuse spre alocare în vederea ridicării stadionului - de 195.561.690 de lei, iar în acest caz este posibil ca oferta să fie descalificată, sub incidenţa Ordonanţei 34/2006, în urma analizării ofertelor de către comisia de licitaţie.
4) Oferta MBS Grup Turda şi a asociaţilor Arcadia Engineering şi Conarg Construcţii SRL din Piteşti. Suma de 164.853.804 lei, fără TVA, cu o durată de execuţie a lucrărilor de 24 de luni şi o garanţie de bună execuţie de 7% din valoarea lucrării a reprezentat oferta consorţiului.
5) Oferta Concefa, alături de asociaţii Inter Sport SRL şi SC West Group Arhitectural, s-a ridicat la 129.237.620 de lei fără TVA. Durata de execuţie a lucrărilor anunţată este de 24 de luni, iar o garanţia de bună execuţie este de 7% din valoarea ofertei.
    Un număr de 96 caiete de licitaţii au fost achiziţionate în vederea participării la licitaţie, iar perioada necesară pentru depunerea contestaţiilor este de zece zile, începând de la informarea participantilor cu privire la ofertele depuse.
    La deschiderea primelor oferte din cadrul licitaţiei, au fost prezenţi şi câţiva suporteri ai Universităţii Cluj
.
 
DUPA NOI NU ASTEPTI
PREZENTARE
  Cum va arata parking-ul Primaverii
    
Primaria Cluj-Napoca a publicat planul de situatie impreuna cu o serie de date tehnice referitoare la viitorul parking suprateran din zona Minerva, de pe strada Primaverii, din cartierul Manastur. Acestea au ca scop clarificarea incertitudinilor pe care clujenii care locuiesc in apropierea viitorului santier le au legate de legalitatea si functionalitatea viitorului parcaj suprateran si a terenurilor din jur.
Pe plansele care pot fi vizualizate la galeria foto de mai jos se pot observa clar delimitarile viitoarelor spatii de joaca si ale spatiilor verzi, intinse pe o suprafata mai mare decat ceea ce exista in prezent pe amplasament. Potrivit reprezentantilor municipalitatii, spatiile verzi vor avea cu 900 de metri patrati mai mult fata de ceea ce exista astazi, fata de 2.197 metri patrati, cati sunt in prezent. Initial, suprafata de spatiu verde ar fi crescut cu doar 400 de metri patrati, dar municipalitatea a renuntat la o platforma de beton in favoarea spatiilor verzi.
Durata santierului va fi de cinci luni, asa cum a stabilit constructorul, ConA Sibiu.

Copyright 2002-11   © RC. Smol.Ro a trademark of Banat php and Smol Group.   Toate drepturile rezervate.

PUBLICITATE